ΑΘΗΝΑ
11:54
|
18.05.2024
Έτοιμος να αγωνιστεί ο Γιώργος Παπαγιάννης, ερωτηματικά για τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αντίπαλο την Κροατία ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα, τους αγώνες της στα πλαίσια του Eurobasket 2022, η Εθνική Ελλάδος, σε μια δυνατή μάχη στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Μιλάνο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Στην 12άδα που θα έχει στη διάθεσή του ο Έλληνας προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, συμπεριλαμβάνονται οι Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, αλλά και οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Γιώργος Παπαγιάννης, με τον πρώτο να παρουσιάζει ακόμη ερωτηματικά γύρω από τον τραυματισμό του σε αντίθεση με τον σέντερ του Παναθηναϊκού που είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2016, όταν η Κροατία νίκησε στα ημιτελικά με σκορ 66-61. Τελευταία νίκη της Εθνικής μας απέναντι ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, στο Ευρωμπάσκετ του 2015, με ανατροπή στο τέλος του αγώνα, κάνοντας το 72-70.

Για τον όμιλο της Ελλάδας, υπάρχει επίσης ενδιαφέρον στα ματς της Ουκρανίας με τη Μεγάλη Βρετανία (στις 3:15 το μεσημέρι), αλλά και της Ιταλίας – επόμενου αντιπάλου της Εθνικής- με την Εσθονία που θα κλείσει την ημέρα.

Από εκεί και πέρα, το Ισραήλ αντιμετωπίζει την Φινλανδία (15:00) στον πρώτο αγώνα της ημέρας, η Πολωνία θα βρεθεί απέναντι στην Τσεχία, ενώ η Σερβία είναι στην αφετηρία για την αναμέτρηση με τους Ολλανδούς (22:00)

Χθες, κατά την πρεμιέρα της διοργάνωσης η Ισπανία, η Τουρκία και το Βέλγιο κέρδισαν τους πρώτους τους βαθμούς στον Α’ Όμιλο, ενώ στον Β’ Όμιλο κυριάρχησαν Βοσνία, Σλοβενία και Γερμανία.

Ισπανία – Βουλγαρία 114-87
Τουρκία – Μαυροβούνιο 72-68
Βέλγιο – Γεωργία 79-76

Βοσνία – Ουγγαρία 95-85
Σλοβενία – Λιθουανία 92-85
Γαλλία -Γερμανία 63-76

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γιουβέντους: Για 15η φορά κυπελλούχος Ιταλίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα