ΑΘΗΝΑ
04:58
|
04.05.2024
«Η Greenpeace UK δημιούργησε αυτό το υποβρύχιο φράγμα ογκόλιθων ως έσχατη λύση για την προστασία των ωκεανών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βρετανικό παρακλάδι της Greenpeace έριξε 18 μεγάλους ογκόλιθους στον βυθό σε μια θαλάσσια ζώνη διατήρησης στα ανοικτά των ακτών της νοτιοδυτικής Αγγλίας για να αποτρέψει την «καταστροφική» βιομηχανική αλιεία.

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της οργάνωσης έπλευσαν με το ερευνητικό σκάφος Arctic Sunrise σε μια ζώνη διατήρησης στο δυτικό τμήμα της Μάγχης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, όπου έριξαν ογκόλιθους από ασβεστόλιθο βάρους 500 και 1.400 κιλών. Η Greenpeace δήλωσε σήμερα ότι οι ογκόλιθοι θα καταστήσουν αδύνατη την διεξαγωγή βιομηχανικής αλιείας που καταστρέφει τη θαλάσσια ζωή κατά μήκος του βυθού.

«Αυτή τη στιγμή, μια φρενίτιδα βιομηχανικής αλιείας λαμβάνει χώρα στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και τι κάνει η κυβέρνησή μας γι’ αυτό;» ρώτησε ο επικεφαλής της βρετανικής Greenpeace για τους ωκεανούς, Γουίλ Μακάλουμ. «Η Greenpeace UK δημιούργησε αυτό το υποβρύχιο φράγμα ογκόλιθων ως έσχατη λύση για την προστασία των ωκεανών».

«Θα προτιμούσαμε η κυβέρνηση να έκανε απλώς τη δουλειά της», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το γεγονός ότι επιτρέπεται στις μηχανότρατες βυθού να επιχειρούν στον βυθό σε προστατευόμενες περιοχές. «Καταστρέφουν τεράστια τμήματα του θαλάσσιου οικοσυστήματος και γελοιοποιούν τη λεγόμενη “προστασία” μας», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα