ΑΘΗΝΑ
00:59
|
21.09.2024
Χωρίς κανέναν αναισθησιολόγο το νοσοκομείο Λέρου - Μεγάλα τα κενά σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ελάχιστους αναισθησιολόγους έχει απομείνει το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα, να εκτελούνται πλέον μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία και τα προγραμματισμένα να μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρόνο, ταλαιπωρώντας παιδιά και γονείς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που έχουν απομείνει στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής, στο οποίο οι οργανικές θέσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι 17, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Χωρίς αναισθησιολόγο η Λέρος

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι έντονο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του νοσοκομείου Λέρου που από σήμερα είναι χωρίς αναισθησιολόγο.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας «ένα ολόκληρο νησί, μαζί και η Πάτμος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην περιοχή βρίσκονται στο έλεος της τύχης».

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «επείγουσες διασωληνώσεις, επείγοντα χειρουργεία, διακομιδές βαρέως πασχόντων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων βγαίνει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού και ο άλλος συνάδελφος θα λάμβανε την κανονική του άδεια, δεν φρόντισαν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα».

Αναφέρει ακόμα ότι «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προτιμά να μην υπάρχει καθόλου αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο παρά να εργάζεται η συνάδελφος και να προσφέρει τις υπηρεσίες της, πολλώ δε μάλλον που έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος να παραμένουν σε αναστολή χιλιάδες συνάδελφοί μας» και ζητά «η διοίκηση του νοσοκομείου Λέρου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το ζήτημα. Να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της η συνάδελφος Αναισθησιολόγος, όπως και όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή

Καπραβέλος: Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου», ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ, τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλη η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση. Δεν αρκεί μόνο η προκήρυξη θέσεων. Θέλει γενναίες αυξήσεις μισθών».

Όπως δήλωσε «ένας ανασταλτικός παράγοντας για να εργαστεί ένας ιδιώτης γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η εργασιακή εξουθένωση».

«Δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εντατικολόγους και τους χειρουργούς. Δεν μπορούν να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος. Ας δώσουν και δέκα μισθούς», υποστήριξε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Οι Οργανισμοί των νοσοκομείων πρέπει να συμπληρωθούν και είναι πάρα πολύ μεγάλα τα κενά. Πρέπει να δούμε πώς θα οργανώσουμε τα νοσοκομεία. Είναι ευκαιρία να γίνει τώρα που η πανδημία είναι σε ύφεση», επισήμανε ο γιατρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα έρευνα εικάζει την προέλευση της Covid-19

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα