ΑΘΗΝΑ
02:15
|
20.06.2024
Έναν χρόνο μετά το ΚΚΕ θυμάται των μεγάλο μουσικοσυνθέτη στον χώρο των φυλακών όπου κρατήθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα, στις 20.00, στον χώρο των φυλακών Ωρωπού, με τίτλο παρμένο από τον στίχο του Μάνου Ελευθερίου από το τραγούδι του Μίκη «Επιστολή»: «Κοντά σας όλη μου η ζωή»…

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία – αφιέρωμα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές, Νίκος Παπαναστασίου, Στάθης Σαββίδης, Ορφέας Τσακτσίρας, Μαρίνα Τσοκάνη και ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με την κιθάρα του, ο οποίος θα έχει επίσης τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Τη μέρα της εκδήλωσης το ιστορικό κελί του Μίκη στις φυλακές του Ωρωπού θα είναι ανοιχτό από νωρίς (5 μ.μ.) για επισκέψεις του κοινού.

Στον χώρο θα εκτεθούν μια σειρά ντοκουμέντα του αντιδικτατορικού αγώνα από το Αρχείο του ΚΚΕ. Πρόκειται για ανατυπώσεις από επιστολές κρατουμένων, αφίσες και τρικάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της περιόδου της δικτατορίας, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που συνδέονται με την εξέγερση του Πολυτεχνείου κ.ά. Οι ανατυπώσεις αυτές στη συνέχεια θα δωριστούν από το Κόμμα στον δήμο Ωρωπού, για να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στον χώρο με τον οποίο συνδέονται ιστορικά και να είναι προσβάσιμες στο κοινό.

*Οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ δρομολογούν λεωφορεία για τη μετακίνηση στον Ωρωπό (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Πλούσιο διαδικτυακό αρχείο για τον Πάμπλο Πικάσο

Εξάρχεια: Έφυγε ο Γιώργος Τσάκαλος, συνδημιουργός του βιβλιοπωλείου «Ναυτίλος»

Στόουνχεντζ: Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη και μπογιά στον αρχαιολογικό χώρο

Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο Ανασκαφής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα