ΑΘΗΝΑ
01:42
|
29.09.2024
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι και τα δύο έθνη: «Έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, δήλωσε ότι η χώρα του έχει ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ και ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας και πολιτικός σύμμαχος. Ο Αλ Θάνι επιβεβαίωσε ότι και τα δύο έθνη: «Έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», μεταδίδει το Middle East Monitor.

Στη συνέντευξή του στο News Arabia, ο Αλ-Θάνι πρόσθεσε ότι η Ντόχα δεν θέλει να βρίσκεται σε μια θέση όπου πρέπει να επιλέξει το ένα κόμμα σε βάρος του άλλου. Συνέχισε ότι εάν αναγκαστεί σε αυτή τη θέση, δεν θα έδινε προτεραιότητα σε μια σχέση με τη μια χώρα σε βάρος της άλλης: «Οι περισσότερες χώρες του κόσμου δεν θέλουν να δουν πόλωση στον κόσμο· δεν θέλουν να δουν ανταγωνισμούς μεγάλων δυνάμεων».

Ο Καταριανός υπουργός τόνισε ότι αυτή η ένταση «θα μας οδηγήσει απλώς σε περισσότερη πόλωση και θα κάνει τον κόσμο πιο δύσκολο μέρος για όλους μας», όπως αναφέρει η εφημερίδα Al Sharq του Κατάρ.

Συνέστησε στις χώρες που έχουν σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες και να βοηθήσουν στην επίλυση των διαφορών ειρηνικά για να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά ενέργειας, ο Αλ Θάνι είπε: «Το Κατάρ επιδιώκει να σταθεροποιήσει την ενεργειακή αγορά και είναι προς το συμφέρον όλων να συμβεί αυτό».

Ο Αλ Θάνι εξήγησε ότι η αγορά ενέργειας είναι ασταθής, σημειώνοντας ότι το Κατάρ ελπίζει σε σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα, επειδή είναι μακροπρόθεσμος προμηθευτής σε πολλές χώρες. Πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει πολλές συνεργασίες με την Ασία και την Ευρώπη και επιδιώκει να τις συνεχίσει.

Σύμφωνα με τον Αλ Θάνι: «Παρά την αλλαγή στην αγορά ενέργειας μετά την πανδημία του κορονοϊού και την αστάθεια των αγορών, ποτέ δεν καθυστερήσαμε καμία αποστολή με τους εταίρους μας. Προμηθεύουμε την Ασία και προμηθεύουμε την Ευρώπη επίσης και δεν δώσαμε προτεραιότητα στο ένα έναντι του άλλου. Απλώς εμμένουμε στα συμβόλαιά μας και θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους φίλους μας».

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας και του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, που συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022, προκάλεσαν σημαντική αύξηση στις τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ξεπερνώντας τα 100 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν σε λιγότερο από 30 δολάρια το βαρέλι το 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα