ΑΘΗΝΑ
22:30
|
02.05.2024
Γίνεται λόγος για άμεση ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για το περιεχόμενο των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή το πρόσφατο ανθελληνικό κρεσέντο δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η ελληνική διπλωματία, στην ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει την Άγκυρα στον «καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών». Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα ενημερώσει συμμάχους και εταίρους για τις πρόσφατες προκλήσεις «προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα