ΑΘΗΝΑ
07:31
|
20.09.2024
Ο Τάχερ Μοχάμαντ Ζακαρνέχ, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τζενίν της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και στα περίχωρά της, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Τάχερ Μοχάμαντ Ζακαρνέχ, 19 ετών, σκοτώθηκε τη Δευτέρα στο χωριό Κουαμπατίγια, νότια της Τζενίν, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι και στα πόδια. Μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του μερικές ώρες αργότερα.

Η ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν ξεκίνησε τα ξημερώματα και οδήγησε σε αντιπαραθέσεις με Παλαιστίνιους.

Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του διεξάγουν «αντιτρομοκρατική δραστηριότητα» στην Τζενίν και την Κουαμπατίγια και ότι «υποκινήθηκαν βίαιες ταραχές».

«Οι ταραχοποιοί πέταξαν πέτρες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις μας και ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά», πρόστιθεται.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επιδρομής συνελήφθησαν 17 Παλαιστίνιοι. Ομάδες Παλαιστινίων κρατουμένων επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Τζενίν.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές σε παλαιστινιακές πόλεις και χωριά σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα, συχνά, συγκρούσεις και τον θάνατο ή τον τραυματισμό Παλαιστινίων κατοίκων.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη από την αρχή του έτους, συμπεριλαμβανομένων 49 κατά την τριήμερη ισραηλινή επίθεση στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας .

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από Παλαιστίνιους στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη το 2022.

Την Κυριακή, έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας οδηγός τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε πυρά από Παλαιστίνιους μαχητές κοντά στην Τούμπας, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα