ΑΘΗΝΑ
11:17
|
03.05.2024
Μακρόν και Σολτς συμφώνησαν να καλύψουν τις ανάγκες των χωρών τους σε ενέργεια με αμοιβαίες ανταλλαγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανταλλαγές ενέργειας προκειμένου να αλληλοκαλυφθούν οι ανάγκες τους συμφώνησαν το απόγευμα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε πως συμφώνησαν σε ενεργειακή συνεργασία κατά την οποία η Γαλλία θα δώσει περισσότερο φυσικό αέριο στη Γερμανία με αντάλλαγμα ηλεκτρική ενέργεια εφόσον η ενεργειακή κρίση κλιμακωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

«Η Γερμανία χρειάζεται το φυσικό αέριό μας και εμείς χρειαζόμαστε ενέργεια από την υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επικοινωνία αυτήν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκρυψε πως συμφωνεί με την επιβολή πλαφόν στην τιμή ρωσικού φυσικού αερίου εφόσον συμφωνήσει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ. Είπε επίσης πως συμφωνεί και με την πρόταση για την «από κοινού» αγορά φυσικού αερίου με άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να καταβληθεί κατά το δυνατόν μικρότερο τίμημα.

Επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας της ΕΕ ώστε να διασφαλιστεί πως οι τιμές αγοράς θα είναι «πιο ευθυγραμμισμένες» με το πραγματικό κόστος παραγωγής.

Εμφανίστηκε τέλος αντίθετος με το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου αγωγού που θα συνδέει την Ισπανία με τη Γαλλία τονίζοντας πως προτιμά να αναπτύξει πρώτα όλες τις ενεργειακές διασυνδέσεις «που έχουν νόημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα