ΑΘΗΝΑ
14:05
|
03.05.2024
«Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα ανησυχία σχετικά με τα «εχθρικά σχόλια» της Τουρκίας προς την Ελλάδα αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα ότι καταλαμβάνει αποστρατιωτικοποιημένα νησιά στο Αιγαίο και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» όταν έρθει η ώρα.

«Τα συνεχή εχθρικά σχόλια της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας… εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ειρηνική επίλυση των διαφορών με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. «Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της η Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ», δήλωσε ο Στάνο.

Η Άγκυρα κατηγόρησε πρόσφατα την Αθήνα ότι εξόπλισε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, κάτι που η Αθήνα απορρίπτει, αλλά ο Ερντογάν δεν είχε κατηγορήσει προηγουμένως την Ελλάδα ότι τα καταλαμβάνει. Η Ελλάδα αντέδρασε λέγοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στον «εξωφρενικό & πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων & απειλών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα