ΑΘΗΝΑ
07:06
|
04.05.2024
Το σκίτσο του Κρις Ρίντελ για το φαβορί της κούρσας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα θα ανακοινωθεί ποιος ή ποια θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αναλάβει την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φιναλίστ είναι δύο: Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ αλλά όλα δείχνουν ότι το Νησί θα έχει για τρίτη φορά στην ιστορία μια γυναίκα στον πρωθυπουργικό θώκο και στην Ντάουνινγκ Στριτ (προηγήθηκαν οι Τερέζα Μέι και η Μάργκαρετ Θάτσερ).

Με άρθρο τους Κυριακάτικους Τάιμς η Τρας επανέλαβε τη δέσμευσή της να διαχειριστεί με θάρρος την οικονομία της Βρετανίας, η οποία είναι αντιμέτωπη με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού και ύφεση. Δήλωσε ότι κατανοεί «πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το κόστος ζωής για όλους» και υποσχέθηκε να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για να διασφαλίσει ότι «οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να περάσουν αυτό τον χειμώνα και τον επόμενο». «Αν εκλεγώ, σκοπεύω μέσα στην πρώτη εβδομάδα της νέας μου κυβέρνησης να παρουσιάσω άμεσες δράσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και τα αποθέματα ενέργειας», σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τζόνσον.

Πόσο τι πιστεύουν οι Βρετανοί; Ο σκιτσογράφος Κρις Ρίντελ φαντάζεται τη Λιζ Τρας ως την λευκή βασίλισσα Τζάντις που βύθισε με τα μαγικά της τη μυθική Νάρνια (εν προκειμένω τη Βρετανία) σε μια κατάσταση χιονιού και πάγου για 100 χρόνια.

Τα χρονικά της Νάρνια είναι μια σειρά λογοτεχνικών βιβλίων που γράφηκαν από τον Κλάιν Στέιπλς Λιούις το διάστημα από το 1950 έως το 1956.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα