ΑΘΗΝΑ
03:23
|
23.05.2024
Το νέο δόγμα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς έχει στο επίκεντρο τον λεγόμενο «Ρωσικό Κόσμο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκρισή του σε ένα νέο «δόγμα» ρωσικής εξωτερικής πολιτικής που έχει ως πυρήνα τον «Ρωσικό Κόσμο» φέρεται πως έδωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε έγγραφο 31 σελίδων, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η Ρωσία θα πρέπει «να προστατεύσει, να εξασφαλίσει και να προωθήσει τις παραδόσεις και τα ιδανικά του Ρωσικού Κόσμου».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία παρέχει υποστήριξη στους συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, τα συμφέροντά τους και την διατήρηση της ρωσικής πολιτιστικής ταυτότητας» αναφέρεται σε χαρακτηριστικό σημείο του νέου ρωσικού δόγματος εξωτερικής πολιτικής.

Αναφορά γίνεται και στους ισχυρούς δεσμούς της διασποράς με την Ρωσία προκειμένου να «ενισχυθεί» η εικόνα της χώρας στη διεθνή σκηνή ως «δημοκρατική χώρα που πασχίζει για την δημιουργία ενός πολύ-πολικού κόσμου». Προτείνει επίσης μεταξύ άλλων την αύξηση της συνεργασίας με σλαβικές χώρες, με την Κίνα, την Ινδία και περαιτέρω σθεναρούς δεσμούς με χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Επιπλέον προτείνει περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών με την Απχαζία και την Οσετία που αποσχίστηκαν μετά τον πόλεμο του 2008 στη Γεωργία και αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητες από τη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά και με τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δοκιμαστική πτήση Rafale με πύραυλο πυρηνικής γόμωσης…

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Κοβάτσεφσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα