ΑΘΗΝΑ
17:17
|
11.05.2024
«Συνεχίζουμε να παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παραμείνουμε ένας διαρκής και πιστός σύμμαχος της Δημοκρατίας της Κίνας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Τουβαλού υποσχέθηκε σήμερα να «παραμείνει σταθερός» στους δεσμούς του έθνους του Ειρηνικού με την Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο νησί από την εκλογή του το 2019.

Μιλώντας σε τελετή υποδοχής στην Ταϊπέι που φιλοξένησε η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, ο πρωθυπουργός του Τουβαλού, Καουσέα Νατάνο, δήλωσε ότι οι «αξιοπρεπείς και κοινές αξίες» ήταν πάντα μια πρόσθετη δύναμη στον δεσμό τους. Το Τουβαλού, με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων, είναι μία από τις 14 χώρες που διατηρούν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν.

«Μέσα από ταραχώδεις περιόδους γεωστρατηγικών προγραμμάτων, συνεχίζουμε να παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παραμείνουμε ένας διαρκής και πιστός σύμμαχος της Δημοκρατίας της Κίνας», δήλωσε ο Νατάνο, αναφερόμενος στην Ταϊβάν με το επίσημο όνομά της.

Οι Νήσοι του Σολομώντα και το Κιριμπάτι διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με την Ταϊβάν το 2019. Το Τουβαλού, το Ναουρού, το Παλάου και οι Νήσοι Μάρσαλ έχουν διατηρήσει τις σχέσεις τους με την Ταϊπέι. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να φιλοξενήσει ηγέτες των νησιωτικών εθνών του Ειρηνικού στην Ουάσινγκτον, από την 28η έως την 29η Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Το Ισραήλ μπορεί να παραβίασε το διεθνές δίκαιο με αμερικανικά όπλα στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά επίσημα τη λήξη της αποστολής του ΟΗΕ στη Βαγδάτη

Δήλωση ΚΚΕ για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Πολωνία: Νέοι φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα