ΑΘΗΝΑ
21:21
|
19.05.2024
Η ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας σχεδιάζεται να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάπτυξη της συνεργασίας Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο του διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανάαν.

Ο Ιρανός διπλωμάτης τόνισε πως η ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας στο συγκεκριμένο χώρο «είναι σημαντική» και για τις τρεις χώρες επιβεβαιώνοντας την τριμερή σύνοδο αξιωματούχων στο Μπακού την ερχόμενη βδομάδα όπου θα συζητηθεί το θέμα της τριμερούς συνεργασίας στον διάδρομο Βορρά-Νότου. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριμερούς συμφωνίας στο πλαίσιο της επικείμενης συνάντησης.

Στο τέλος του περασμένου μήνα, ο Ιρανός υφυπουργός Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης, Σαχριάρ Αφαντινζαντέχ είχε δηλώσει πως το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσία θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης με στόχο κοινές επενδύσεις για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ρασχτ- Αστάρα και την ολοκλήρωση του διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC) που θα επιτρέπει ετησίως τη μεταφορά εμπορευμάτων περίπου 30 εκατ. τόνων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα