ΑΘΗΝΑ
02:24
|
27.07.2024
Ο ηγέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμενόταν να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο περιθώριο της εκδήλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ηγέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν θα παραστεί σε θρησκευτικό συνέδριο στο Καζακστάν την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΡΟΕ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι ο Κύριλλος δεν θα παραστεί στο Συνέδριο των Ηγετών των Παγκόσμιων Θρησκειών στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, τον επόμενο μήνα. Ο Φραγκίσκος, ο οποίος πρόκειται να παραστεί στη συγκέντρωση, αναμενόταν να συναντηθεί με τον Κύριλλο στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Ενώ οι ο Κύριλλος και ο Φραγκίσκος συναντήθηκαν το 2016 στην Αβάνα, η απότομη ακύρωση σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία που χάθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες. Ο Φραγκίσκος αναμενόταν να συνομιλήσει με τον Κύριλλο τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ, αλλά οι αξιωματούχοι του Βατικανού ανησυχούσαν ότι η συνάντηση θα είχε διπλωματικές επιπτώσεις. 

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, ο Κύριλλος έχει κάνει πολλές δηλώσεις αλληλεγγύης με την πολιτική των ρωσικών αρχών. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Φραγκίσκος δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον πατριάρχη να μην γίνει το «παπαδάκι» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Το Λονδίνο δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα