ΑΘΗΝΑ
16:04
|
03.05.2024
«Το Ισραήλ έχει πλήρη ελευθερία να ενεργήσει όπως κρίνει κατάλληλο για να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνει το Ιράν μία πυρηνική απειλή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μην μας δοκιμάζετε!» προειδοποίησε σήμερα το απόγευμα το Ιράν ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γιαίρ Λαπίντ στο κάδρο των σκληρών έμμεσων διαπραγματεύσεων Ουάσιγκτον-Τεχεράνης για την επίτευξη συμφωνίας που θα ρυθμίζει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Στη διάρκεια επίσκεψης σε βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «Νεβατίμ» και μπροστά από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35 ο Λαπίντ δήλωσε πως εάν το Ιράν «συνεχίσει να απειλεί τη χώρα του τότε «θα ανακαλύψει το μακρύ χέρι και τις δυνατότητες».

Αναφέροντας πως είναι «πολύ νωρίς» για να ξέρει εάν το Ισραήλ κατάφερε να αποτρέψει την ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν είπε: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς να ξέρουμε εάν πετύχαμε να σταματήσουμε πράγματι την πυρηνική συμφωνία, αλά το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε απειλή και για κάθε σενάριο. Εάν το Ιράν συνεχίσει να μας δοκιμάζει , θα ανακαλύψει το μακρύ χέρι του Ισράηλ και τις δυνατότητές του. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε όλα τα μέτωπα κατά της τρομοκρατίας και κατά εκείνων που προσπαθούν να μας βλάψουν».

Σε άλλο σημείο ο Λαπίντ ανέφερε ότι έχει συμφωνήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως «το Ισραήλ έχει πλήρη ελευθερία να ενεργήσει όπως κρίνει κατάλληλο για να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνει το Ιράν μία πυρηνική απειλή».

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χέρτζογκ

Πύρινα «βέλη» κατά του Ιράν είχε εκτοξεύσει νωρίτερα σήμερα κατά την ομιλία του στη γερμανική ομοσπονδιακή βουλή και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Εκεί, αναφερόμενος στο Ιράν, είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητη» την «κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από χώρα-μέλος του ΟΗΕ που ζητά καθημερινά την εκμηδένιση μίας άλλης χώρας-μέλους του ΟΗΕ». Είχε επίσης υποστηρίξει ότι μία χώρα «που απειλεί το Ισραήλ και αρνείται το Ολοκαύτωμα» δεν δικαιούται παραχωρήσεις υπό καμία συνθήκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα