ΑΘΗΝΑ
09:51
|
25.04.2024
«Οταν θα έρθει η ώρα, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα. Το κλείδωμα ραντάρ είναι ένα θέμα. Τέτοια βήματα δεν είναι καλός οιωνός» πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Νέες απειλές για εισβολή «μία νύχτα» στην Ελλάδα εκτόξευσε σήμερα νωρίτερα το απόγευμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Βοσνία_Ερζεγοβίνη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο βαλκανικής τριήμερης περιοδείας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν επανέλαβε τις κατηγορίες για «προκλήσεις» από τη μεριά της Ελλάδας αναφέροντας πως εάν εξαντληθεί η υπομονή του «θα έρθει η λύτρωση» και θα γίνουν «τα απαραίτητα».

«Αυτό για το οποίο μιλάω δεν είναι όνειρο. Αν πούμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ, τι είπα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ όταν θα έρθει η ώρα. Γιατί; Έχουν αυτά τα νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, υπάρχει τέλος στην υπομονή. Όταν έρθει το τέλος της υπομονής, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση. Από τη στιγμή που βλέπουμε τη λύτρωση, πιστεύω ότι το ξέρει και η Ελλάδα. Οταν θα έρθει η ώρα, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα. Το κλείδωμα ραντάρ είναι ένα θέμα. Τέτοια βήματα δεν είναι καλός οιωνός» είπε κατά λέξη ο Ερντογάν σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη.

Τι είπε για τις σχέσεις με την Βοσνία_Ερζεγοβίνη

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τη Βοσνία_Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν τις χαρακτήρισε «εξαιρετικές» τονίζοντας πως οι δύο χώρες ολοκληρώνουν τη διαδικασία πάνω σε ένα σχέδιο για ταξίδια ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών «χωρίς διαβατήρια», μόνο με τις αστυνομικές ταυτότητες.

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο της χώρας που δημιουργήθηκε μετά τον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τον πόλεμο (1992-1995) ο Ερντογάν είπε πως θα πρέπει να καθοριστεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας και όχι από τον «Υπατο Εκπρόσωπο» της «διεθνούς κοινότητας» που διορίζεται κυρίως από την ΕΕ.

 Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Τουρκία «προωθεί πολιτική σταθερότητας και ανάπτυξης» στα Δυτικά Βαλκάνια και βοηθά τις χώρες της περιοχής σε μία «διαδικασία ολοκλήρωσης» στις ευρω-ατλαντικές δομές.

Τις επόμενες μέρες ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Σερβία και Κροατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα