ΑΘΗΝΑ
12:14
|
02.05.2024
Μετά τη νίκη της Λιζ Τρας στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία της χώρας, οι δύο πολιτικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν όταν η Λιζ Τρας γίνει πρωθυπουργός την Τρίτη.

Η Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε την απόφασή της σε μια επιστολή προς τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, στην οποία έλεγε ότι θα έδινε την υποστήριξή της στην Λιζ Τρας από τα μετόπισθεν, ενώ η Ναντίν Ντόρις, αν και κλήθηκε να παραμείνει στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό, επέλεξε να επιστρέψει στη συγγραφή βιβλίων.

Και οι δύο πολιτικοί υπήρξαν ένθερμες υποστηρίκτριες του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον.

Ένας βουλευτής που ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα δήλωσε ότι η Σουέλα Μπράβερμαν, επί του παρόντος γενική εισαγγελέας της κυβέρνησης, είναι πιθανό να προαχθεί στο ρόλο του Πατέλ.

Η Πατέλ και η Ντόρις παραιτήθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Τρας αναδείχθηκε νικήτρια στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ώστε να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Λιζ Τρας θα αναλάβει καθήκοντα την Τρίτη.

«Συγχαίρω τη Λιζ Τρους για την εκλογή της νέας μας ηγέτη και θα της δώσω την υποστήριξή μου ως νέα πρωθυπουργό μας», είπε η Πατέλ στην επιστολή παραίτησής της προς τον σημερινό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, την οποία ανάρτησε στο Twitter.

Η Λιζ Τρας αναμενόταν να απομακρύνει την Πρίτι Πατέλ από τη θέση όταν θα ανακοίνωνε τη νέα της υπουργική ομάδα.

Ωστόσο, η Πρίτι Πατέλ- η οποία υπηρετεί ως υπουργός Εσωτερικών από το 2019 – επέμεινε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν «η επιλογή της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα