ΑΘΗΝΑ
15:24
|
18.05.2024
Πλαφόν στη θέρμανση σε σπίτια και επιχειρήσεις θα εισαχθεί τον χειμώνα στην Ιταλία, για εξοικονόμηση ενέργειας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη μείωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις 9 το βράδυ και έπειτα για τα καταστήματα, η Ιταλία σχεδιάζει να μειώσει τη θέρμανση σε σπίτια και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί και να μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με την πλήρη διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου.

Η Ιταλία εισήγαγε περίπου το 40% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά κινήθηκε γρήγορα για να αναζητήσει εναλλακτικές προμήθειες και να μειώσει την εξάρτησή της από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο που ανακοινώθηκε την Τρίτη, η θερμοκρασία σε πολυκατοικίες και άλλα δημόσια κτίρια θα ρυθμιστεί στους 19 βαθμούς Κελσίου (66 Φαρενάιτ), ένα βαθμό Κελσίου χαμηλότερη από ό,τι προηγουμένως. Ο αριθμός θα οριστεί στους 17 C για βιομηχανικούς χώρους.

Η θέρμανση θα είναι επίσης ανοιχτή για μία ώρα λιγότερο κάθε μέρα.

Η Ρώμη βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με το βιομηχανικό λόμπι Confindustria για να συμφωνήσει για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε εθελοντική βάση, πρόσθεσε.

Η Ιταλία ελπίζει ότι οι περιορισμοί θα μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 3,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την περίοδο Αυγούστου-Μαρτίου και σκοπεύει να μειώσει επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να επαυξηθεί με άλλα μέτρα που ενθαρρύνουν μεμονωμένους χρήστες και επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική ζήτηση θα μπορούσε να μειωθεί κατά 15%, σύμφωνα με τα ευρύτερα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία έχει γεμίσει τις δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 83% της χωρητικότητας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενόψει των ψυχρότερων μηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα