ΑΘΗΝΑ
20:00
|
28.04.2024
Ο Ρώσος πρέσβης στην Κίνα εκτιμά πως οι κινήσεις των ΗΠΑ εντάσσονται σε «μία εντελώς συνειδητή πολιτική πρόκλησης του Πεκίνου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ επιχειρούν σκόπιμα να προκαλέσουν την Κίνα στο θέμα της Ταϊβάν ώστε να κάνει λανθασμένες κινήσεις εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο, Αντρέι Ντενίσοφ στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ο Ντενίσοφ επισήμανε πως οι κινήσεις των ΗΠΑ εντάσσονται σε  «μία εντελώς συνειδητή πολιτική πρόκλησης του Πεκίνου» ώστε να κάνει «ορισμένα κακώς υπολογισμένα βήματα» προκειμένου να πέσει στην παγίδα και να προκληθεί «πιθανή βλάβη στην Κίνα».

Ο Ντενίσοφ τόνισε πως το Πεκίνο δεν αντιτίθενται στη φυσιολογική οικονομική συνεργασία ξένων χωρών με την Ταϊβάν, υπενθυμίζοντας το ρωσικό γραφείο Συντονιστικής Επιτροπής Οικονομικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας Μόσχας-Ταϊπέι που λειτουργεί στο νησί. Ακολούθως επιβεβαίωσε την ρωσική υποστήριξη στην πολιτική της «μίας Κίνας» τονίζοντας πως η Ταϊβάν είναι «τμήμα» της σινικής επικράτειας, προσθέτοντας πως με αυτό συμφωνούν «οι Αμερικανοί» και άλλοι στη Δύση που ακολουθούν αυτή τη γραμμή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα