ΑΘΗΝΑ
10:18
|
21.05.2024
Τα αραβικά κράτη του Κόλπου ζήτησαν από το Netflix να αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο που θεωρείται ότι παραβιάζει «ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου ζήτησαν από το Netflix να αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο που θεωρείται ότι παραβιάζει «ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές», αναφέρουν τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόσφατο υλικό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που είναι φτιαγμένο για παιδιά, παραβίαζε συγκεκριμένους κανονισμούς, όπως προειδοποίησαν σε δήλωσή τους οι επιτηρητές των μέσων ενημέρωσης του Συμβουλίου Συνεργασίας της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου.

Αλλά και η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας έδειξε θολά κλιπ από την εκπομπή κινουμένων σχεδίων Jurassic World: Camp Cretaceous, στην οποία δύο έφηβες ομολογούν ότι αγαπούν η μία την άλλη και φιλιούνται.

Πλάνα από την αμφιλεγόμενη γαλλική ταινία Cuties εμφανίστηκαν επίσης στο ρεπορτάζ του Al Ekhbariya TV, μαζί με μια λεζάντα που κατηγορεί το Netflix ως «κινηματογραφική κάλυψη για ανήθικα μηνύματα που απειλούν την υγιή ανατροφή των παιδιών».

Ένα άλλο βίντεο στον ιστότοπο Al Ekhbariya ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία ροής «προωθούσε την ομοφυλοφιλία εστιάζοντας υπερβολικά στους ομοφυλόφιλους».

Το κανάλι πήρε επίσης συνεντεύξεις από πολλά δημόσια πρόσωπα που έκαναν παρόμοιες κατηγορίες και κάλεσε τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα.

«Επικοινωνήσαμε με το Netflix ώστε να αφαιρεθεί αυτό το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που απευθύνεται σε παιδιά, και για να διασφαλιστεί η τήρηση των νόμων», ανέφερε η κοινή δήλωση της Γενικής Επιτροπής Οπτικοακουστικών Μέσων της Σαουδικής Αραβίας και της Επιτροπής Υπαλλήλων Ηλεκτρονικών Μέσων.

Η πλατφόρμα ροής περιεχομένου δεν έχει απαντήσει ακόμα στις κατηγορίες.

Αν και η Σαουδική Αραβία που κυβερνάται από τους Σουνίτες, δεν έχει νόμους σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, συμπεριλαμβανομένου του ομοφυλοφιλικού σεξ, απαγορεύονται αυστηρά.

Σύμφωνα με την ερμηνεία της χώρας του ισλαμικού νόμου, η συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά ομοφυλοφίλων τιμωρείται με θάνατο ή μαστίγωμα, ανάλογα με τη «σοβαρότητα της υπόθεσης».

Τον Απρίλιο, οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία δεν προέβαλαν την ταινία Doctor Strange στο Multiverse of Madness, αφού η Disney απέρριψε αίτημα των σαουδαραβικών αρχών να κόψει αυτό που αποκαλούσαν «LGBTQ αναφορές».

Και η ταινία κινουμένων σχεδίων Lightyear, η οποία περιείχε ένα ομοφυλόφιλο φιλί, φέρεται να απαγορεύτηκε στο βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, το YouTube κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ότι επιτρέπει «ακατάλληλες διαφημίσεις» που παραβιάζουν τις ισλαμικές αξίες.

Αναμένεται το πως θα απαντήσει ο κολοσσός ροής περιεχομένου του Netflix, και αν θα θελήσει να κρατήσει το τεράστιο κοινό θεατών και καταναλωτών περιεχομένου σε αυτή την περιοχή του κόσμου ή θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των LGBTQ κοινοτήτων και των μειονοτήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Γεωργιάδη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα»

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Νέα έκκληση από την Αυστραλία για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα