ΑΘΗΝΑ
23:13
|
08.02.2023
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας δήλωσε ότι αναμένει τα μέτρα να εφαρμοστούν εντός των επόμενων 10 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χώρες της Βαλτικής, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, θα απαγορεύσουν σχεδόν πλήρως τις συνοριακές διελεύσεις για τους Ρώσους πολίτες που διαθέτουν θεωρήσεις Σένγκεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Μετά από συνάντηση μεταξύ των οκτώ υπουργών Εξωτερικών των σκανδιναβικών χωρών και των χωρών της Βαλτικής, ο Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι επιτεύχθηκε «καταρχήν» κοινή συμφωνία για τον περιορισμό της εισόδου Ρώσων πολιτών με θεωρήσεις Σένγκεν που έχουν εκδοθεί από την ΕΕ στη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία μέσω των ρωσικών και λευκορωσικών συνόρων.

«Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες, είναι ότι ο αριθμός των συνοριακών διελεύσεων από Ρώσους πολίτες που κατέχουν βίζες Σένγκεν έχει αυξηθεί δραματικά. Αυτό γίνεται ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, είναι επίσης ζήτημα ηθικής και πολιτικής φύσης», ανέφερε ο υπουργός. طريقة الربح في الروليت

Σύμφωνα με τον Ρίνκεβιτς, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για Ρώσους πολίτες που διασχίζουν τα σύνορα για ανθρωπιστικούς και οικογενειακούς λόγους, οδηγούς φορτηγών και διπλωμάτες, ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε εθνικό επίπεδο και θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει τα μέτρα να εφαρμοστούν εντός των επόμενων 10 ημερών.

Η Φινλανδία, η οποία έχει μειώσει την έκδοση τουριστικών θεωρήσεων στους Ρώσους στο 10% των αιτήσεων, δεν θα περιορίσει όλους τους Ρώσους που ταξιδεύουν με θεωρήσεις Σένγκεν έως ότου ληφθεί απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναμένουμε επίσης ότι η Κομισιόν… ενδέχεται να κάνει μια σύσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επειδή δυστυχώς, η Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Ελσίνκι έχουν γίνει μία από τις οδούς διέλευσης για τους ανθρώπους που πετούν στη συνέχεια προς την Ελλάδα ή την Ισπανία ή την Ιταλία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χααβίστο. «Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα σε επίπεδο ΕΕ», πρόσθεσε. بوكر

Η κίνηση από τις χώρες της Βαλτικής έρχεται μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε επίσημα μια πρόταση για αναστολή της συμφωνίας βίζας του 2007 μεταξύ Μόσχας και ΕΕ. Το ζήτημα της απαγόρευσης των ρωσικών θεωρήσεων έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. كيفيه لعب البوكر Χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Τσεχία πίεσαν για πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση, όπως ζήτησαν ανώτεροι αξιωματούχοι στο Κίεβο, ενώ άλλοι με επικεφαλής τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αντιτάχθηκαν σε ένα τέτοιο βήμα, υποστηρίζοντας ότι θα εμπόδιζε επίσης ρώσους αντιφρονούντες και επικριτές του πολέμου να εισέλθουν στην ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς τέλος η αύξηση των θυμάτων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Βρήκαν συνδυασμό που αυξάνει τις πιθανότητες ψυχικών διαταραχών.

Οκταετή κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα