ΑΘΗΝΑ
08:58
|
19.05.2024
Τα συμπεράσματά της θα απασχολήσουν την ολομέλεια της Βουλής στα τέλη Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με έντονη την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκινούν σήμερα Τετάρτη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που καλείται να ερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη πως έπεσε θύμα παρακολούθησης, αλλά και τις παρακολουθήσεις των γραφείων του ΚΚΕ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που αποτελείται από 29 βουλευτές (15 από τη ΝΔ, 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΠΑΣΟΚ και από ένας για ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25) θα αφορά την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής, που πιθανότατα θα είναι μονοκομματικό και θα αποτελείται μόνο από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα την Πέμπτη, θα συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, όπως ο κατάλογος μαρτύρων που θα καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και των εγγράφων τα οποία θα ζητήσει η επιτροπή να εξετάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος μάρτυρας φαίνεται πως θα καταθέσει μετά τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή θα πρέπει σε ένα μήνα από την ημέρα που θα αρχίσουν οι εργασίες της να παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα για το θέμα των παρακολουθήσεων. Στις 10 Οκτωβρίου πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των καταθέσεων, οπότε να μπορεί τότε να αρχίσει η συγγραφή του πορίσματος και στα τέλη Οκτωβρίου τα συμπεράσματα να απασχολήσουν την Ολομέλεια της Βουλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα