ΑΘΗΝΑ
23:37
|
23.04.2024
Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν άλλα 2,675 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χορηγήσουν στην Ουκρανία νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 675 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ραμστάιν στην δυτική Γερμανία πριν από την έναρξη των εργασιών της πέμπτης συνόδου της Ομάδας Επαφής για τον συντονισμό της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

«Σήμερα, διαπιστώνουμε την προφανή επιτυχία των κοινών μας προσπαθειών επί του πεδίου της μάχης», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου της Ομάδας Επαφής.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έφτασε στην Ουκρανία την Πέμπτη, θα ανακοινώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία και σε άλλες 18 χώρες που διατρέχουν κίνδυνο μελλοντικής ρωσικής επιθετικότητας, δήλωσαν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίσκεψη του Μπλίνκεν πραγματοποιείται καθώς η Ουκρανία ανέφερε θετική πρόοδο στην προσπάθειά της να ανακαταλάβει εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία κοντά στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας .

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος δεν διευκρίνισε τις άλλες χώρες ή το ποσό που θα πάει στην Ουκρανία, είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ειδοποίησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πρόθεσή της να διαθέσει τη χρηματοδότηση για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις για στρατιωτική βοήθεια ανεβάζουν τη συνολική βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία στα 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Μπάιντεν ενέκρινε ξεχωριστά την προώθηση στρατιωτικού εξοπλισμού των 675 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη Σύνοδο της Γερμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα