ΑΘΗΝΑ
05:31
|
01.05.2024
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών και στο αρμόδιο υπουργείο με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις στην Αλβανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο κυρώσεων στο Ιράν επέβαλε σήμερα το απόγευμα το αμερικανικό, ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών κατηγορώντας τον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών Ισμαήλ Κατίμπ και το αρμόδιο υπουργείο για κυβερνο-επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από το 2007 το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας και οι αντιπρόσωποί του πραγματοποιούν κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο σε ποικίλους κρίσιμους τομείς υποδομών» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορεί το Ιράν πως ήταν πίσω από τις κυβερνο-επιθέσεις σε κρατικά συστήματα πληροφορικής της Αλβανίας τον περασμένο Αύγουστο, που είχε ως συνέπεια την απέλαση των Ιρανών διπλωματών από τα Τίρανα.

«Δεν θα ανεχθούμε τις εντεινόμενα επιθετικές κυβερνο-επιθέσεις του Ιράν που στοχοποιούν τις ΗΠΑ, ή τους συμμάχους και εταίρους μας» καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα