ΑΘΗΝΑ
23:58
|
24.04.2024
Δήλωση του προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς μετά τη συνάντησή του με Γάλλους και Γερμανούς αξιωματούχους της Ε.Ε.. Δεν αποκάλυψε εάν και πώς απάντησε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, αποκάλυψε ότι η χώρα τους δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαλέξει με «ποια πλευρά της ιστορίας» ή συμμαχίας βρίσκεται: με τη Δύση ή με τη Ρωσία;

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η δήλωση αυτή έγινε μετά τη συνάντηση που έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας με Γερμανούς και Γάλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βούτσιτς είπε: «σημαντικές δυτικές δυνάμεις με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας είπαν ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της μόνη της στην τρέχουσα κρίση και ζητούν από όλους να επιλέξουν πλευρά». Ο πρόεδρος της Σερβίας συμπλήρωσε: «Ζητούν να διαλέξουμε πλευρά στο παραπέτασμα: να πούμε αν είμαστε με την οικονομία που εξαφανίζεται ή με την πλευρά της επιτυχίας, που είναι δική τους». Ο Αλεξάντερ Βούτσιτς δεν αποκάλυψε εάν και πώς απάντησε στο δίλημμα της Ε.Ε..

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Προέβλεψε επίσης, ότι η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο τον ερχόμενο χειμώνα θα μπορούσε να φτάσει τα 6.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Ο πρόεδρος της Σερβίας κατέληξε σημειώνοντας ότι μόνο οι έγκαιρες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου έχουν μέχρι στιγμής σώσει τη χώρα του από την καταστροφή, την ακρίβεια και τις διακοπές ρεύματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα