ΑΘΗΝΑ
02:51
|
27.07.2024
Ο ρωσικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να μεταφέρει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του σημείου εισόδου της Σούντζα στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να προμηθεύει με 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Ευρώπη μέσω του σημείου εισόδου της Σούντζα, το μοναδικό σημείο που έχει αφήσει ανοιχτό η Ουκρανία. Εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας επανέλαβε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της εισόδου Σοχανόβκα απορρίφτηκαν από την πλευρά της Ουκρανίας.

«Η Gazprom προμηθεύει ρωσικό αέριο για διαμετακόμιση μέσω του εδάφους της Ουκρανίας στην ποσότητα που επιβεβαίωσε η ουκρανική πλευρά μέσω του αντλιοστασίου φυσικού αερίου Σούντζα, που ανέρχεται σε 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα στις 11 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση για παραδόσεις μέσω Σοχανόβκα απορρίφθηκε», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Την προηγούμενη μέρα, ο όγκος άντλησης έφτασε τα 42,4 εκ. κυβικά μέτρα.

Η γραμμή διέλευσης μέσω της Ουκρανίας παραμένει η μόνη οδός για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Η άντληση μέσω του Nord Stream έχει διακοπεί. Οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Turkish Stream και της Blue Stream προορίζονται για την Τουρκία και τις χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Ρωσία: Έκρηξη με έναν νεκρό εργαζόμενο σε κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Μικρή παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ναι στη συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα