ΑΘΗΝΑ
22:49
|
25.03.2023
Το συζήτησε ο Κικίλιας με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τιμώμενης χώρας στη 86η ΔΕΘ!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αεροπορική εταιρεία Emirates νέα πτήση Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη-Νέα Υόρκη, συζήτησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντάλα Μπιν Τουκ Αλ Μάρι, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το αίτημα του υπουργού Τουρισμού στον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ δεν έρχεται τυχαία. Εδώ και αρκετούς μήνες γίνεται μια προετοιμασία για την ανάδειξη των ωφελειών από την ένταξη μια τέτοιας πτήσης. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού λειτουργεί επιβοηθητικά σε αυτό, όπως επίσης και το γεγονός ότι στις επισκέψεις του κ. Κικίλια στο πρόσφατο παρελθόν σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι εκφράστηκε ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη Θεσσαλονίκη ως πιο σύντομο και εναλλακτικό κόμβο της Κωνσταντινούπολης για πτήσεις των πολιτών των χωρών αυτών προς τις ΗΠΑ. Παράλληλα, μια τέτοια πτήση θα βοηθούσε και στον εξαγωγικό τομέα, όπως σημειώνουν και παράγοντες της αγοράς.

«Συζήτησα με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ενδεχόμενο να ανοίξει η Emirates νέα πτήση Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη-Νέα Υόρκη. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά για την οικονομία της πόλης και τον ρόλο της στα Βαλκάνια», έγραψε στο Twitter ο κ. Κικίλιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Χωρίς Μετρό από τις 9.00 το βράδυ

Η Κάμαλα Χάρις ξεκινά περιοδεία στην Αφρική

Στο «τελικό τους στάδιο» οι συνομιλίες Μόσχας-Πεκίνου για νέο αγωγό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα