ΑΘΗΝΑ
23:22
|
18.04.2024
Ο πρωθυπουργός έδωσε σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τη φετινή του επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από το «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα καυτά ζητήματα, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποφάσισε μόνος του ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης του απορρήτου.

Όσον αφορά το το ζήτημα αλλαγής εκλογικού νόμου, δηλώσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, παιτόντας ωστόσο στη συνέχεια το μπαλάκι προς την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας μπορούν να τον αλλάξουν μαζί.

Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αναφέροντας ότι «Η παρακολούθηση ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη όμως απαιτούσα περισσότερη πολιτική ευαισθησία. Να είμαστε σαφείς υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει να επιτρέπεται η παρακολούθηση ενός πολιτικού ή δημοσιογράφου», ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι εργαλειοποιεί ένα σοβαρό ζήτημα και δεν σπεύδει να ενημερωθεί αρμοδίως, καθώς και ότι απέφυγε να συναντηθεί μαζί του και έχει πει ότι δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Προσέβαλε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης , χαρακτηρίζοντας «πολιτική τερατογένεση» το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – μιας κυβέρνησης συνεργασίας από την οποία θα απουσιάζει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία.

Σε ερώτηση για την ενεργειακή κρίση και τη στήριξη των νοικοκυριών, υποσχέθηκε μεγαλύτερη στήριξη των νοικοκυριών, ενώ απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης και επέμεινε ότι το φιάσκο με τη φορολόγηση των υπερκερδών θα δώσει λύσεις, προσθέτωντας ότι «προσβλέπουμε και στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την ενέργεια. Επιδιώκουμε πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου για την αποσταθεροποίηση είναι επιλογή της Ρωσίας, κάνοντας επίσης εμμέσως νύξη περί ξένων δυνάμεων που υπονομεύουν την σταθερότητα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε ρωσική παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε εγρήγορση ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις δεν θα τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρο σύσσωμη την αντιπολίτευση για το ερώτημα εάν υπάρχουν εσωτερικές δυνάμεις που θέλουν αποσταθεροποίηση, σημειώνοντας «εάν υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας το θεωρώ περίπου δεδομένο. Με την έννοια ότι όλη η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική»

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε ακόμη την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησής του. «Η αστυνομία έχει ενισχυθεί, δεν υπάρχει πια άβατο των Εξαρχείων, καταλήψεις έχουν αδειάσει και στο ζήτημα των πανεπιστημίων προχωράμε με δυσκολίες στην εφαρμογή της πανεπιστημιακής αστυνομίας» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεσή του να προχωρήσει «επιτέλους» το απαραίτητο σχέδιο της κυβέρνησής του για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ με έμφαση στην ποιότητα με οριζόντια χαρακτηριστικά, δίχως ωστόσο να λαμβάνει υπόψιν τις εκκλήσεις των υγειονομικών για προσλήψεις και ενίσχυση ή τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του συστήματος Υγείας.

Τέλος, για τις επόμενες εκλογές είπε ότι δεν θα αποκαλύψει τον ακριβή χρόνο που θα διεξαχθούν, επαναλαμβάνοντας ότι «θα εξαντλήσουμε την τετραετία». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα