ΑΘΗΝΑ
06:36
|
31.01.2023
Διαβιβάστηκε η πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαβιβάστηκε η πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εισαγγελική πρόταση αποτυπώνεται σε 37 σελίδες και είναι επιβαρυντική για την ποινική μεταχείριση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου μητερας των τριών παιδιών ενώ αποδίδει ευθύνες και στον πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κατηγορία, ωστόσο αναφέρεται ως άτομο χωρίς συγκρότηση, με έλλειψη επαφής και σταθερότητας στις σχέσεις του, ακόμη και με τα παιδιά του.

Με την πρότασή του, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νουλης, ζητεί την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης ενώ νοσηλευόταν στο «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της κατά την νοσηλεία της στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, ενέργεια που κατέστησε την κόρη της τετραπληγική.

Αποτιμώντας το περιεχόμενο της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών αποδίδει ως «πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικό σενάριο», το οποίο εξύφανε η κατηγορουμένη προκειμένου να εκδικηθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Με αναφορά στα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφίας, ο Εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του, έχει αφετηρία απο τη γνωριμία της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον εν διαστάσει-  σήμερα-  σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, στη σχέση που ανέπτυξαν μετά τον γάμο τους και τη γέννηση της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Iριδας. Στο περιεχόμενο της Εισαγγελικής πρότασης αναφέρεται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης στο Καραμανδάνειο (στις 11. الرهانات الرياضية 4.2021), αλλά και στην «εξολόθρευσή της» όταν η Τζωρτζίνα κατέληξε στο «Αγλαΐα Κυριακού» (στις 29.1.2022).

Όπως περιγράφεται απο τον Εισαγγελικό Λειτουργό, «Την ποσότητά της σε υγρή μορφή δηλητηριώδους κεταμίνης, που προμηθεύτηκε και έφερε μαζί της την ενέχυσε με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα. Αφού εμπότισε με σοβαρή (θανατηφόρα) δόση της ταχείας δράσεως δηλητηριώδους ουσίας ενεργοποίησε παράλληλα τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξύμετρου…», ενω για την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καμανδάνειο αναφέρεται οτι η κατηγορουμένη «απόφραξε με τα χέρια της τις έξω αεροφόρους οδούς (μύτη και στόμα) του παιδιού» και «έτσι εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή». Καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με την Τζωρτζίνα στον θάλαμο «αφαίρεσε διαδοχικά τόσο τη συσκευή ρινικού οξυγόνου που έφερε στο πρόσωπό του όσο και τη συσκευή του παλμικου οξυμέτρου, που είχε τοποθετηθεί στο δάχτυλό του προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου», και «απόφραξε με τα χέρια της τις ανώτερες έξω αεροφόρους οδούς του (μύτη και στόμα)». Ετσι, «εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή»

Μεταξύ άλλων, μιλώντας για τον χαρακτήρα της κατηγορούμενης, ο εισαγγελέας τονίζει ότι «εμφανίζει ιδέες μεγαλείου συνδεδεμένες με τη δημοσιότητα. Βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος. Στερείται γνήσιου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της». لعبة مباشر

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ζητά να συγχωνευθεί η υπόθεση της Τζωρτζίνας με αυτήν του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας για να μην υπάρξει δεύτερη προφυλάκιση και να γίνει μία δίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η κεταμίνη είναι σενάριο που εφευρέθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ο Ζελένσκι

Συντριβή Phantomََ: Ελπίζουν σε ένα θαύμα…

11.000 αστυνομικούς θα παρατάξει αύριο εναντίον των διαδηλωτών ο Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα