ΑΘΗΝΑ
06:45
|
10.12.2022
Διχασμένη εμφανίζεται η τσέχικη κοινωνία για το αν πρέπει να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο ή να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διχασμένη εμφανίζεται η τσέχικη κοινωνία σχετικά με το αν πρέπει να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο ή αν πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες από την κρατική τηλεόραση, το 49% των Τσέχων πολιτών επιθυμεί η χώρα τους να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τις εισαγωγές ενέργειας. Από την άλλη πλευρά, το 43% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η Τσεχία θα πρέπει να διακόψει τις ρωσικές εισαγωγές παρά το σχετικό κόστος και τις αναγκαίες προσαρμογές που θα χρειαστούν για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Η τσεχική κοινωνία χωρίζεται σε δύο παρόμοια μεγάλα τμήματα σχετικά με το αν πρέπει να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο ή αν πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία», εξήγησε η Νικολά Κοπάσοβα, κοινωνιολόγος της Kantar που πραγματοποίησε την έρευνα.

«Η συνέχιση των προμηθειών από τη Ρωσία υποστηρίζεται συχνότερα από άτομα με χαμηλότερη μόρφωση, ιδίως από τους ψηφοφόρους της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος», πρόσθεσε.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας είναι στην αντιπολίτευση και έλαβε 9,6% των ψήφων στις εκλογές του Οκτωβρίου 2021. Το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν εκπροσωπείται στο τσεχικό κοινοβούλιο. لعبة اون لاين Από την αρχή του πολέμου, και τα δύο κόμματα πιέζουν για την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, παρά την επιθετικότητά της προς την Ουκρανία.

«Ο αριθμός των ατόμων που τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία με εξέπληξε δυσάρεστα», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών Ζμπίνεκ Στανγιούρα στην Τσεχική Τηλεόραση, αντιδρώντας στην έρευνα της Kantar. «Καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση», επισήμανε. تعليم القمار

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Τσεχία εξαρτιόταν κατά 97% από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Από την έναρξη της σύγκρουσης, η χώρα έλαβε διάφορα μέτρα για να μειώσει την εξάρτηση. Επί του παρόντος, οι αποθήκες φυσικού αερίου της χώρας είναι γεμάτες σε ποσοστό άνω του 82% της χωρητικότητάς τους. Επιπλέον η Τσεχία, έχει αγοράσει μερίδιο στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ολλανδίας, ο οποίος θα πρέπει να καλύπτει το ένα τρίτο της κατανάλωσης φυσικού αερίου της. Παρόλα αυτά, οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται στα ύψη. العب اون لاين مجانا

Η τσεχική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει εθνικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: Euractiv.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Ανόητη απόφαση» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει ο Πούτιν

Συνάντηση Gazprom – Ερντογάν

Βουλγαρία: Διακοπή λειτουργίας αντιδραστήρα λόγω διαρροής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα