ΑΘΗΝΑ
13:35
|
02.05.2024
«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δώσουν μαθήματα για την ελευθερία του λόγου όσο ο καλύτερος δημοσιογράφος στον κόσμο» παραμένει στη φυλακή, τόνισε ο αδερφός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή, ο πατέρας και ο αδερφός του Τζούλιαν Ασάνζ, Τζον και Γκάμπριελ Σίπτον, ήταν παρόντες σε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πόλη του Μεξικού για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του ιδρυτή του Wikileaks.

Ο Συνασπισμός Ζωής και Ελευθερίας 24F κάλεσε σε συγκέντρωση με ποδηλατοπορεία πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα φτάσει στη χώρα τη Δευτέρα για διάλογο με αξιωματούχους της διοίκησης του Προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ (AMLO).

«Θέλω να ευχαριστήσω το Μεξικό για τη φιλοξενία και την υποστήριξή του στον Τζούλιαν Ασάνζ. Η υποστήριξή του ήταν τεράστια, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Λόπεζ Ομπραδόρ», είπε ο πατέρας του Ασάνζ.

Ο Μπλίνκεν «ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο λέγοντας ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα σημαντικό μέλημα στην Ουάσιγκτον, αλλά συνεχίζουν να διώκουν τον Τζούλιαν Ασάνζ… Ένα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας του λόγου», είπε ο Γκάμπριελ Σίπτον, αδερφός του Τζούλιαν Ασάνζ.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δώσουν μαθήματα για την ελευθερία του λόγου όσο ο καλύτερος δημοσιογράφος στον κόσμο» παραμένει στη φυλακή, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ Σίπτον.

Ο Μεξικανός Πρόεδρος, ο οποίος έχει επαναλάβει την υποστήριξή του στον Τζούλιαν Ασάνζ, πρόσφερε πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks τον Ιανουάριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου, ο Λόπεζ Ομπραδόρ αποκάλυψε ότι είχε στείλει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μια επιστολή ζητώντας την απαλλαγή του Αυστραλού δημοσιογράφου, τον οποίο οι αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να διώξουν για τις αποκαλύψεις που έγιναν μέσω της ιστοσελίδας του.

«Άφησα μια επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν εξηγώντας ότι ο Ασάνζ δεν διέπραξε κανένα σοβαρό έγκλημα. Δεν σκότωσε κανέναν ούτε παραβίασε κανένα ανθρώπινο δικαιώμα. Άσκησε την ελευθερία του. Του είπα ότι η σύλληψη του Ασάνζ θα σήμαινε μόνιμη προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης» είπε η Λόπεζ Ομπραδόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα