ΑΘΗΝΑ
03:54
|
24.04.2024
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση των δύο ηγετών στη Σαμαρκάνδη θα έχει «ιδιαίτερη σημασία» δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα συζητήσουν για την Ουκρανία και την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Ουζμπεκιστάν την Πέμπτη, η οποία σύμφωνα με το Κρεμλίνο θα έχει «ιδιαίτερη σημασία» δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης.

Η συνάντηση μεταξύ Σι και Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην αρχαία πόλη Σαμαρκάνδη του Δρόμου του Μεταξιού στο Ουζμπεκιστάν.

«Οι πρόεδροι θα συζητήσουν τόσο τη διμερή ατζέντα όσο και τα κύρια περιφερειακά και διεθνή θέματα», δήλωσε ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ σε ενημέρωση στη Μόσχα. «Φυσικά, θα δώσουν μια θετική αξιολόγηση του πρωτοφανώς υψηλού επιπέδου εμπιστοσύνης στο πλαίσιο της διμερούς στρατηγικής εταιρικής σχέσης», πρόσθεσε. Ο Ουσακόφ ανέφερε ότι η Μόσχα εκτιμά τη θέση της Κίνας ως προς την «κρίση της Ουκρανίας», λέγοντας ότι το Πεκίνο είχε επιτύχει μια «ισορροπημένη προσέγγιση» απέναντι στη σύγκρουση.

Η Κίνα «κατανοεί σαφώς τους λόγους που ανάγκασαν τη Ρωσία να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση. Αυτό το θέμα, φυσικά, θα συζητηθεί διεξοδικά κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνάντησης», δήλωσε ο Ουσακόφ.

O Πούτιν και ο Σι θα συζητήσουν επίσης τις δραστηριότητες του SCO και τον ρόλο του στις διεθνείς υποθέσεις. Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, η Μόσχα πιστεύει ότι ο SCO «είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση στις δομές και τους μηχανισμούς που προσανατολίζονται προς τη Δύση». «Δεδομένου ότι όλα τα μέλη του SCO δεσμεύονται στις προσπάθειες για μια πιο αντιπροσωπευτική, δημοκρατική, δίκαιη και πολυπολική παγκόσμια τάξη, η οποία βασίζεται σε γενικά αναγνωρισμένες αρχές του διεθνούς δικαίου», εξήγησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα