ΑΘΗΝΑ
18:22
|
05.05.2024
«Ούτε ένα λογικό επιχείρημα... μόνο αόριστοι φόβοι και δικαιολογίες. Τι φοβάται το Βερολίνο που δεν φοβάται το Κίεβο;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι αγνόησε τις εκκλήσεις του Κιέβου για άρματα μάχης Leopard και οχήματα μάχης πεζικού Marder, υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο προσέφερε μόνο «αφηρημένους φόβους και δικαιολογίες» για τη μη παροχή τέτοιου στρατιωτικού υλικού.

Το σχόλιό του έρχεται αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε νέα έκκληση στη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις κινούνται για να εδραιώσουν τον έλεγχο σε ένα μεγάλο τμήμα του βορειοανατολικού εδάφους που ανακαταλήφθηκε από τη Ρωσία. 

«Απογοητευτικά μηνύματα από τη Γερμανία, ενώ η Ουκρανία χρειάζεται Leopard και Marder τώρα για να απελευθερώσει τους ανθρώπους και να τους σώσει από τη γενοκτονία», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter. «Ούτε ένα λογικό επιχείρημα για το γιατί αυτά τα όπλα δεν μπορούν να παρασχεθούν, μόνο αόριστοι φόβοι και δικαιολογίες. Τι φοβάται το Βερολίνο που δεν φοβάται το Κίεβο;», πρόσθεσε.

«Εδώ και έξι μήνες οι σύμμαχοι διαφωνούν για το ποιος θα πουλήσει άρματα μάχης στην Ουκρανία. Δεν υπάρχουν τανκ εδώ και έξι μήνες γιατί δεν υπάρχει “πολιτική λύση”. Η Ρωσία συνεχίζει τον τρόμο της, άνθρωποι πεθαίνουν, ο χρόνος χάνεται. Γερμανία, περιμένουμε τον λόγο σας», ανέφερε στο Twitter ο προεδρικός σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Σε συνομιλίες με την Κουλέμπα στο Βερολίνο το Σαββατοκύριακο, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια και δεν απέκλεισε την παράδοση κύριων αρμάτων μάχης δυτικού τύπου, προσθέτοντας ότι οι «επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι κρίσιμοι» για την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα