ΑΘΗΝΑ
11:59
|
20.04.2024
Σε κυνικές δηλώσεις προέβη σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για την ενεργειακή κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κυνικές δηλώσεις προέβη σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και συγκεκριμένα για τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια άλλαξαν τους καυστήρες τους ώστε να καίνε φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που του απηύθυνε στον ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος για τα χιλιάδες νοικοκυριά που έκαναν την κοστοβόρα μετάβαση από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο, απάντησε ότι «είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου».

Τις ίδιες απαντήσεις περί λαϊκισμού έδωσε και όταν ο αγανακτισμένος δημοσιογράφος είπε ότι «δεν φταίμε εμείς για τον πόλεμο της Ουκρανίας», ζητώντας από τον υπουργό άμεσες απαντήσεις σχετικά με την ενεργειακή κρίση.

Αντί να εκθέσει μια συμπαγή πολιτική πρόταση όσον αφορά την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το αν εξετάζεται κάποιο μέτρο για τα νοικοκυριά, απάντησε με μνημειώδη κυνικό τρόπο:

«Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

Η δήλωσή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους, που εξεπλάγην με την κυνικότητα του υπουργού.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο, αλλά δεν υπάρχει καμία λύση όσον αφορά τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα