ΑΘΗΝΑ
01:19
|
08.09.2024
Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κοντά σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη κοντά στην πόλη Τζενίν.

Οι δύο άνδρες 23 και 22 ετών κατάγονταν από το χωριό Kufr Dan στα δυτικά προάστια της Τζενίν και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν σε ένοπλες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στο στρατιωτικό σημείο ελέγχου Jalama (Gilboa) βόρεια της πόλης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας προέβη σε «επιχείρησης σύλληψη υπόπτων», οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ισραηλινός ταγματάρχης.

Το κίνημα Φατάχ αναγνώρισε τους δύο Παλαιστίνιους ως μέλη της ένοπλης πτέρυγας του, των Ταξιαρχιών Μαρτύρων αλ Ακσά. Ένας από τους άνδρες εργαζόταν ως αξιωματικός πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής (PA).

Οι σοροί τους συνεχίζουν να κρατούνται από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν όλο και συχνότερες νυχτερινές επιδρομές και δολοφονίες στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς, όπου η παλαιστινιακή ένοπλη αντίσταση γίνεται πιο οργανωμένη και έχουν δημιουργηθεί νέες ομάδες μαχητών.

Οι Ταξιαρχίες Τζενίν, μια ομάδα που δραστηριοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο στην πόλη, ανέφερε σε δήλωση ότι οι δύο άνδρες ήταν μαχητές που σκοτώθηκαν αφού συμμετείχαν σε «έντονες ένοπλες συγκρούσεις με δυνάμεις κατοχής».

Ως μέρος μιας εκστρατείας που το Ισραήλ αποκαλεί «Break the Wave», η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο μετά από μια σειρά επιθέσεων από Παλαιστίνιους που άφησαν πίσω 19 νεκρούς στο Ισραήλ, ο στρατός πραγματοποιεί νυχτερινές εισβολές, στοχευμένες δολοφονίες και μαζικές συλλήψεις στην κατεχόμενη Δύση Όχθη.

Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων της Τετάρτης, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα από την αρχή του έτους ανέρχεται πλέον σε 148, συμπεριλαμβανομένων 97 στη Δυτική Όχθη και 51 στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότεροι από 30 από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν είτε από την Τζενίν είτε σκοτώθηκαν στην περιοχή Τζενίν.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα