ΑΘΗΝΑ
07:02
|
26.04.2024
Αφορμή έδωσε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψήφων που έφερε στην πρώτη θέση τον δεξιό και ακροδεξιό συνασπισμό του Ουλφ Κρίστερσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής παραδέχθηκε απόψε η Σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, που βρισκόταν στο συγκεκριμένο αξίωμα από τις 4 Νοεμβρίου 2021.

Η Άντερσον παραδέχθηκε έτσι τη νίκη του τετρακομματικού συνασπισμού της δεξιάς και της ακροδεξιάς λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός θα υποβάλλει και επίσημα την παραίτηση αύριο, Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τον αρχηγό του μπλοκ δεξιού-ακροδεξιού  μπλοκ, Ουλφ Κρίστερσον με τη στήριξη του ηγέτη των ακροδεξιών «Σουηδών Δημοκρατών» Τζίμι Όκεσον που κατάφερε να τετραπλασιάσει το ποσοστό τού σε περίπου 20 χρόνια.

Ας σημειωθεί πως το δεξιό-ακροδεξιό μπλοκ κομμάτων νίκησε με διαφορά μόλις τριών βουλευτικών εδρών βγάζοντας 176 βουλευτές στη νέα βουλή ενώ ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Μαγκνταλένα Άντερσον εξέλεξε 173 βουλευτές.

Sweden General Elections in Stockholm
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα