ΑΘΗΝΑ
22:58
|
17.05.2024
Την είδηση του θανάτου του σχολίασε και η Μόνικα Λεβίνσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε χθες, Τρίτη (13/9), από επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Χιούστον, ο εισαγγελέας Κένεθ Σταρ. Ο Σταρ έγινε διάσημος για τη διερεύνηση της υπόθεσης Κλίντον-Λεβίνσκι το 1998, η οποία οδήγησε στην παραπομπή του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Στον Σταρ ανατέθηκε το 1994 από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η διερεύνηση της υπόθεσης Whitewater, η οποία αφορούσε μεσιτικές συναλλαγές και στην οποία εμπλέκονταν τα ονόματα των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Μέσω αυτής της έρευνας, ο Σταρ ενεπλάκη στις υποθέσεις της οικογένειας Κλίντον, πράγμα που οδήγησε και στην εμπλοκή του στο «σκάνδαλο Λεβίνσκι». Τα πορίσματα της έρευνάς του, τα οποία έγιναν best seller όταν δημοσιεύτηκαν ως βιβλίο υπό τον τίτλο «The Starr Report», αποτέλεσαν τη βάση για την παραπομπή του Κλίντον προς απολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1998.

Το 2018, δίνοντας μια συνέντευξη σχετικά με το βιβλίο του «Contempt: A Memoir of the Clinton Investigation», o Σταρ εξέφρασε τη λύπη του για «τον πόνο που προκλήθηκε σε τόσους, συμπεριλαμβανομένου και του έθνους», επιμένοντας ωστόσο στο ότι ήταν κάτι «που έπρεπε να γίνει».

Η Μόνικα Λεβίνσκι, που έχει δηλώσει ότι ο Σταρ έκανε τη ζωή της κόλαση, σχολίασε την είδηση του θανάτου του στο twitter, γράφοντας πως ο θάνατος του Σταρ της προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα, πριν συλλυπηθεί τους οικείους του.

Το 2020, ο Σταρ συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα πλαίσια της πρώτης δίκης για την παραπομπή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα