ΑΘΗΝΑ
15:02
|
04.05.2024
Από αύριο έως και την Κυριακή το σύνολο του διαγωνιστικού προγράμματος του Φεστιβάλ, στον κινηματογράφο Λαΐς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 45ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το DISFF ταξιδεύει στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς(Ιερά Οδός & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, μετρό Κεραμεικός), θα παρουσιαστεί το σύνολο του Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ, ενώ  στο πλαίσιο του προγράμματος Cinematherapy θα διεξαχθεί το masterclass – συζήτηση με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι το απόγευμα του Σαββάτου στις 8.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από το πλούσιο έργο του Παβλικόφσκι – ένα κινηματογραφικό κολάζ από την πρώτη δημιουργική περίοδο των ντοκιμαντέρ του στο BBC το διάστημα 1990-1995 (From Moscow to Pietushki, Dostoyevsky’s Travels, Serbian Epics, Tripping with Zhirinovsky) τη δεύτερη των ταινιών μυθοπλασίας του από το 1998 έως το 2004 (The Stringer, Last Resort, My Summer of Love) έως την τρίτη από το 2011 έως το 2018 (The Woman in the Fifth, IDA, Cold War).

Θα ακολουθήσει συζήτηση και παρουσία του σκηνοθέτη και του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Σακαρίδη. Στον συντονισμό της συζήτησης και στην ψυχολογική αποκρυπτογράφηση του έργου του, η Ντενίς Νικολάκου.

Παράλληλα στα πλαίσια του τριημέρου, θα παρουσιαστεί το Athens Pitching Lab (17-18/9, ΑίθουσαΒ), καθώς και η ταινία «Αντιγόνη» της Εύας Νάθενα που δημιουργήθηκε στο σχολείο των φυλακών Αυλώνα από φυλακισμένα αγόρια (16/9, Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς).

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας(συστήνεται η προσέλευση μισή ώρα νωρίτερα).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα