ΑΘΗΝΑ
03:12
|
24.04.2024
Η ευκαιρία για μία ιστορική συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών προς το παρόν χάθηκε. Η πρωτοβουλία του Πάπα έπεσε στο κενό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο ενώσω βρίσκονταν και οι δύο στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, αρνήθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς.

Συγκεκριμένα, το Βατικανό διαμήνυσε στην Κίνα ότι ο πάπας Φραγκίσκος ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο στο Νουρ Σουλτάν. Ωστόσο, το Πεκίνο απάντησε πως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος.

Could Pope Francis meet Xi Jinping in Kazakhstan next week? - LiCAS.news |  Light for the Voiceless

Πηγή του Βατικανού, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δεν ανέφερε πώς ή πότε έγινε η προσέγγιση με την Κίνα, με την οποία η Αγία Έδρα έχει εμπλακεί σε έναν «λεπτό» διάλογο για το καθεστώς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα αυτή.

Πάντως, το Βατικανό φαίνεται πως «εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του» και η κινεζική πλευρά απάντησε ότι «εκτιμά τη χειρονομία», όμως δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του Σι.

Ο Σι Τζινπίνγκ βρισκόταν την Τετάρτη, στο Νουρ-Σουλτάν για επίσημη επίσκεψη ενώ ο πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε στην ίδια πόλη σε ένα διαθρησκευτικό συνέδριο κορυφής θρησκευτικών ηγετών απ’ όλον τον κόσμο και διάφορες θρησκείες.

Μια συνάντηση μεταξύ των δύο, έστω και ολιγόλεπτη, θα συνιστούσε ιστορικό γεγονός.

Πάντως την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση προς το Καζακστάν αν υπήρχε περίπτωση να συναντηθεί με τον Σι, ο Πάπας απάντησε ότι «δεν έχει κάποια πληροφορία για αυτό». Όταν τον ρώτησαν αν σκοπεύει να πάει στην Κίνα, το παραδέχθηκε δηλώνοντας «πάντα έτοιμος» για ένα ταξίδι εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα