ΑΘΗΝΑ
22:11
|
06.12.2022
Κλείνει συμβολικά ο νυχτερινός φωτισμός στο Δημαρχείο. «Η ενεργειακή κρίση δεν αποτελεί άλλοθι», είπε ο Δήμαρχος.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ City of Athens
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αυτόν τον δύσκολο χειμώνα πρέπει να είμαστε εδώ, ο ένας για τον άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος φιλοξενήθηκε το πρωί στην τηλεόραση του OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου να στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες με συγκεκριμένα μέτρα, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για να μην κάνουν οι δήμοι τη δουλειά τους και επανέλαβε ότι κανένα παιδί που φοιτά σε σχολείο της Αθήνας δε θα κρυώσει αυτόν τον χειμώνα. Στο πλαίσιο των μέτρων για την ενεργειακή εξοικονόμηση, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα με αντικατάσταση των φωτιστικών με led για εξοικονόμηση ενέργειας έως 60% και ανακοίνωσε ότι από αύριο και κάθε βράδυ τα φώτα του Δημαρχείου Αθηνών θα παραμένουν κλειστά.

Εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Αθηναίων

«Πρέπει να κάνουμε οικονομία και πρέπει να δώσουμε και το καλό παράδειγμα. Ταυτόχρονα, όμως, η πρόκληση για εμάς είναι ότι οι δήμοι δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα άλλοθι, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, ότι “έχουμε κρίση και επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας”. Αυτό το είχαμε ζήσει, όπως θα θυμάστε είχαμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε κάδους στις γωνίες, ούτε λάμπες στους δρόμους, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.

Επομένως, όταν μιλάμε για τον ηλεκτροφωτισμό, εμείς κάνουμε τα εξής: Ξεκινάμε τώρα ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων, μετά τη διπλή ανάπλαση, το οποίο προβλέπει ότι θα αλλάξουμε τα φώτα και θα βάλουμε led, συνολικά 46.000 φωτιστικά σε όλη την πόλη. Έτσι, κερδίζουμε καλύτερο φως, […] και εξοικονόμηση 60%. Όλο αυτό ελέγχεται αυτόματα, δηλαδή όταν καίγεται μία λάμπα, δε θα περιμένουμε να μας πάρει κάποιος τηλέφωνο για να μας ειδοποιήσει, αλλά θα το βλέπουμε στο καντράν και θα μπορεί αυτόματα να πηγαίνει το συνεργείο. Είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Είναι το έργο που θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Καλωσορίσατε στον 21ο  αιώνα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσουν τα φώτα στην Αθήνα τον χειμώνα ή τα παιδιά στα σχολεία να κρυώσουν, ο κ. Μπακογιάννης, απάντησε: «Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία -το εισπράττω κι εγώ στις γειτονιές που περπατάω. Δεν υπάρχει περίπτωση να “πέσει” καμιά γειτονιά στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσει κανένα παιδί σε σχολείο. Αυτά δεν νοούνται στην Αθήνα του 2022. Από εκεί και πέρα, όμως, το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Γιατί εδώ που βρίσκεται η πόλη σήμερα, έχει ανάγκες». بوكر حقيقي على النت

Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία

«Είχαμε δύο σχολικές επιτροπές, τις οποίες τις αποκεντρώσουμε και τις κάναμε 14. Διότι δε θέλουμε τα σχολεία να τα τρέχουμε με ένα συγκεντρωτικό σύστημα. Το αντίθετο. Θέλουμε την αποκέντρωση γιατί πρέπει να εμπλέκονται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η εκπαιδευτική κοινότητα. bet365 عربي Εμείς, λοιπόν, περάσαμε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, εκτός από την καθιερωμένη δόση, και μία έκτακτη χρηματοδότηση για τα σχολεία και τώρα ετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε και μέσα στα σχολικά κτίρια τα φώτα με LED. Συνολικά, οριζόντια.

Ταυτόχρονα, μπαίνουμε σε μία λογική εξοικονόμησης κι εμείς οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί το air condition όταν είναι άδεια τα κτίρια, ούτε να είναι τα φώτα αναμμένα. العاب الكازينو مجانا Και είναι συμβολικό, αλλά από αύριο θα κλείνουμε τα φώτα του δημαρχείου στην Κοτζιά, τη νύχτα. Αυτά τα εξωτερικά φώτα που είναι πάρα πολύ ωραία, αλλά οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Ο κόσμος έχει κάνει εξοικονόμηση 15 %. Όταν ο άλλος κάνει οικονομίες στο σπίτι του, εμείς τι θα κάνουμε, τους ωραίους;» 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρνείται να ενημερώσει τον δικηγόρο του 16χρονου το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους του Κιέβου καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Έρευνα για βασανισμό ζώων στην Neuralink του Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα