ΑΘΗΝΑ
12:39
|
19.04.2024
Φοιτητές απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του Ιδρύματος, ενώ διαδήλωση έγινε χθες αργά τη νύχτα με την πρώτη περιπολία των ΟΠΠΙ στο campus.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη περιπολία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές μπροστά στην πρυτανεία του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρυτανεία του ΑΠΘ με αφορμή το γεγονός πως χθες η πανεπιστημιακή αστυνομία ανέλαβε πρώιμα καθήκοντα μέσα στην πανεπιστημιούπολη, με μια ομάδα των ΟΠΠΙ να πραγματοποιεί περιπολία εντός του πανεπιστημιακού campus.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βγαίνοντας από το πανεπιστημιακό campus του ΑΠΘ χθες το βράδυ.

Άμεσες υπήρξαν οι αντιδράσεις των φοιτητών, καθώς μόλις η είδηση για την περιπολία των ΟΠΠΙ -τους οποίους προστάτευαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ-, μαθεύτηκε, μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν πορεία στον πανεπιστημιακό χώρο αργά χθες το βράδυ.

Η φοιτητική πορεία χθες το βράδυ μετά την περιπολία των ΟΠΠΙ στο πανεπιστημιακό campus του ΑΠΘ

Σήμερα το πρωί, με συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια αλλά και του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, οι φοιτητές μετά τη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Πρυτανείας, στη συνέχεια απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του Ιδρύματος προκειμένου να εμποδίσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία από το να μπει και σήμερα στην πανεπιστημιούπολη

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα