ΑΘΗΝΑ
10:08
|
05.10.2022
Το σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζί με τους πρωτοετείς φοιτητές μπήκαν για πρώτη φορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα οι 400 ειδικοί φρουροί της νεοσυσταθείσας ομάδας προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία συνεχίζονται και καταπνίγονται με χημικά και ξύλο.

«Μπάτσος στις σχολές μας ποτέ του δεν θα μπει, αυτός ο νόμος θα ανατραπεί», το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο σκιτσογράφος Βασίλης Παπαγεωργίου αναδεικνύει μια άλλη πτυχή του ίδιου προβλήματος: τη µετατροπή των µεγάλων δηµόσιων πανεπιστηµίων σε παρόχους εκπαιδευτικών υπηρεσιών µε ιδιωτικο-οικονοµικά κριτήρια. Με συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προχωρά με βήματα σταθερά στον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων και τον ακρωτηριασμό των ΑΕΙ εκ των έσω. Τελικά τα ΜΑΤ και οι ειδικοί φρουροί της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι οι μόνοι σταθεροί «εκπρόσωποι» του κράτους.

Αναδημοσιεύουμε το σκίτσο από την ιστοσελίδα του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζο έχει τις «μαύρες» του

Ένα σκίτσο του Τομ Στίγκλιτς για τη χαμηλή δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Γιατί απεργούν απόψε οι σιδηροδρομικοί στο Βέλγιο

Όταν το «Στάλινγκραντ» ψηφίζει νεοφασίστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα