ΑΘΗΝΑ
18:21
|
06.02.2023
Ο Ιρανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα δίχως να αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας που θα ρυθμίσει και θα διασφαλίζει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος έθεσε σήμερα ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ο Ραϊσί δίνοντας αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα ανέφερε πως δεν είναι ακόμη η κατάλληλη ώρα για άμεσες, εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τις ΗΠΑ αμφισβητώντας την ειλικρίνεια της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν εάν θέλει πραγματικά να επιτευχθεί μία συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Η άρση των κυρώσεων θα πρέπει να συνοδεύεται με ασφαλιστικές δικλείδες . Υπάρχουν ορισμένες πολιτικές και αβάσιμες κατηγορίες κατά του Ιράν σε ό,τι αφορά τα θέματα των ασφαλιστικών δικλείδων» είπε ο Ραϊσί. طريقة الربح في لعبة الروليت   «Επομένως θα πρέπει να λύσουμε αυτά τα θέματα» τόνισε. روليت للايفون

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ επί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο του 2018 αποφάσισαν την αποχώρησή τους από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θεωρώντας πως έπρεπε να γίνει γενικότερη διαπραγμάτευση που θα εξασφάλιζε «διά παντός» τον ειρηνικό χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, τον περιορισμό της γεωπολιτικής επιρροής και του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν.

Στις 7 Σεπτεμβρίου μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση της ΕΕ η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε πως δεν είναι σε θέση να παράσχει διαβεβαιώσεις για τον «αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα» του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Από την άλλη ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ σε έκθεσή του που δημοσιοποίησε αυτή τη βδομάδα ζήτησε να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις και τα εμπάργκο των ΗΠΑ και άλλων χωρών στο Ιράν με το βασικό επιχείρημα ότι επιδεινώνουν σχεδόν κάθε πλευρά της ζωής του ιρανικού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Nissan και Renault επαναπροσδιορίζουν τη… σχέση τους

Στη Βαγδάτη ο Σεργκέι Λαβρόφ

Οι επιπτώσεις του σεισμού της Τουρκίας σε δεύτερο χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα