ΑΘΗΝΑ
01:46
|
26.06.2024
Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τις βραδυνές ώρες την περιφέρεια Μάρκε, στην κεντρική Ιταλία, με τουλάχιστον επτά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ τρεις ακόμη αγνοούνται, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Έχουμε έναν προσωρινό απολογισμό με επτά νεκρούς, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία. Το έβδομο πτώμα μόλις βρέθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο, επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών, πλημμυρίζοντας τους δρόμους πολλών πόλεων στις επαρχίες Ανκόνα και Πέζαρο-Ουρμπίνο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες, σύμφωνα με τις αρχές. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι μια νεαρή μητέρα και το παιδί της, των οποίων το αυτοκίνητο φαίνεται να παρασύρθηκε από το νερό στη Μπάρμπαρα, της επαρχίας Ανκόνα.

Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν από το σπίτι και να μην χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα