ΑΘΗΝΑ
12:01
|
24.04.2024
Μαύρος δημοσιογράφος δεν κρατήθηκε και ρώτησε ευθέως τον Τζον Κίρμπι γιατί εμφανίζεται στις συνεντεύξεις Τύπου και εάν υπονομεύει τη δουλειά της Προεδρικής Εκπροσώπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ, είναι Γαλλο-Αμερικανίδα πολιτική σύμβουλος, ακτιβίστρια και κυβερνητική αξιωματούχος, που υπηρετεί ως 35η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην προεδρία Μπάιντεν, από τον Μάιο του 2022.

Εδώ και βδομάδες όμως στη θέση της βρίσκεται συνήθως ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Watch Live: John Kirby, Karine Jean-Pierre hold White House press briefing  (Video) - Social News XYZ

Σήμερα λοιπόν ένας μαύρος δημοσιογράφος στην αποψινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στον Λευκό Οίκο δεν κρατήθηκε και τον ρώτησε ευθέως αφενός με ποια ιδιότητα εμφανίζεται στις συνεντεύξεις Τύπου και αφετέρου εάν υπονομεύει τη δουλειά της Καρίν Ζαν Πιερ που είναι η πρώτη μαύρη εκπρόσωπος Τύπου στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα τόνισε πως «όπου και να πάει» τον βλέπει συνεχώς μπροστά και σαφώς με μεγαλύτερη συχνότητα από την Καρίν Ζαν Πιερ που είναι η επίσημη εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζον Κίρμπι έμεινε άφωνος από την αμεσότητα της ερώτησης και αφού ψέλλισε δύο κουβέντες για τον πρόεδρο Ζελένσκι και τις πάνω από 50 χώρες που «βοηθούν» την κυβέρνησή του στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, εξήγησε πως έχει παράλληλα και την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Αρνήθηκε δε πως υπονομεύει τη δουλειά της Καρίν Ζαν Πιερ εκφράζοντας τη λύπη του εάν με τη στάση του δημιούργησε αυτή την εντύπωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα