ΑΘΗΝΑ
01:35
|
26.06.2024
Πολλές από τις μητέρες ήταν αναιμικές και υποσιτισμένες και με μωρά πολύ χαμηλού βάρους, εξαντλημένες ή άρρωστες και ανίκανες να θηλάσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλο και πιο ευάλωτα γίνονται τα παιδιά και οι γυναίκες στο Πακιστάν, την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από μολυσματικές ασθένειες και ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό στην χώρα που έχει πληγεί από ακραία φαινόμενα πλημμύρας, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία και αναφορές της UNICEF, καθώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον πλημμύρα ξεπέρασε τους 1.500.

Ενώ τα νερά των πλημμυρών αρχίζουν να στραγγίζονται, κάτι που οι αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να πάρει από δύο έως έξι μήνες σε διαφορετικές περιοχές, οι πλημμυρισμένες περιοχές έχουν μολυνθεί από ασθένειες όπως η ελονοσία, ο δάγγειος πυρετός, η διάρροια και τα δερματικά προβλήματα, ανέφερε η κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Σίντ σε έκθεση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Ανέφερε ότι περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν μόνο την Πέμπτη στην επαρχία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τις κατακλυσμικές πλημμύρες.

Η έκθεση επιβεβαίωσε 588 κρούσματα ελονοσίας με άλλα 10.604 ύποπτα κρούσματα, επιπλέον των 17.977 κρουσμάτων διάρροιας και 20.064 δερματικών παθήσεων που αναφέρθηκαν την Πέμπτη. Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν νοσηλευτεί από την 1η Ιουλίου στα επιτόπια και κινητά νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Οι βροχές ρεκόρ λόγω των μουσώνων στο νότιο και νοτιοδυτικό Πακιστάν και το λιώσιμο των παγετώνων στις βόρειες περιοχές προκάλεσαν τις πλημμύρες που έπληξαν σχεδόν 33 εκατομμύρια ανθρώπους στο έθνος της Νότιας Ασίας των 220 εκατομμυρίων, σαρώνοντας σπίτια, καλλιέργειες, γέφυρες, δρόμους και ζώα σε ζημιές που υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών έχει αναφέρει 1.508 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 536 παιδιών και 308 γυναικών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης σε τροφή, στέγη, καθαρό πόσιμο νερό, τουαλέτες και φάρμακα.

Πολλοί κοιμούνται στο ύπαιθρο δίπλα σε υπερυψωμένους αυτοκινητόδρομους.

«Βρίσκομαι σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες τις τελευταίες δύο ημέρες. Η κατάσταση για τις οικογένειες είναι πέρα για πέρα ζοφερή και οι ιστορίες που άκουσα δίνουν μια απελπισμένη εικόνα», δήλωσε ο Αμπντουλάχ Φαντίλ, εκπρόσωπος της UNICEF στο Πακιστάν, μετά από επίσκεψη στις πλημμυρισμένες περιοχές.

«Όλοι εμείς στο βλέπουμε υποσιτισμένα παιδιά να παλεύουν με τη διάρροια και την ελονοσία, τον δάγγειο πυρετό και πολλά με επώδυνες δερματικές παθήσεις», είπε σε δήλωσή του.

Είπε ότι πολλές από τις μητέρες ήταν αναιμικές και υποσιτισμένες και με μωρά πολύ χαμηλού βάρους, εξαντλημένες ή άρρωστες και ανίκανες να θηλάσουν.

Εκατομμύρια οικογένειες ζουν τώρα με κουρέλια για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο καθώς οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, είπε ο Φαντίλ.

Ο καταρρακτώδης μουσώνας, που βύθισε τεράστιες εκτάσεις του Πακιστάν, ήταν ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε εκατό χρόνια και πιθανότατα έγινε πιο έντονο από την κλιματική αλλαγή, δήλωσαν επιστήμονες την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα