ΑΘΗΝΑ
07:37
|
25.04.2024
«Η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» είπε ο Πούτιν στον Ινδό πρωθυπουργό που πρότεινε τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κυρίως στους Δυτικούς «προστάτες» της (ΗΠΑ,ΕΕ, ΝΑΤΟ, χώρες του G7) επέρριψε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την ευθύνη για την έλλειψη ειρηνευτικών πρωτοβουλιών  που θα τερματίσουν τον πόλεμο.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιείται σήμερα για δεύτερη μέρα στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, άκουσε να του λέει ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ότι τώρα δεν είναι ώρα για πόλεμο, καθώς η ασφάλεια των τροφίμων, των λιπασμάτων και των καυσίμων είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πόλεμο και σας μίλησα στο τηλέφωνο γι’ αυτό» είπε ο Μόντι στον Πούτιν, προσθέτοντας ότι η δημοκρατία, η διπλωματία και ο διάλογος κρατούν τον κόσμο ενωμένο.

Από τη μεριά του ο Πούτιν απάντησε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μόντι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας: «Γνωρίζω τη θέση σας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε να θέσουμε τέλος σε όλο αυτό το συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια όμως εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» δείχνοντας ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.

Σε επόμενο σημείο ο Πούτιν προσπάθησε να καθησυχάσει τον Ινδό πρωθυπουργό για την επισιτιστική κρίση λέγοντας πως  «οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξάνονται, χάρη στις πρόσθετες προμήθειές σας ρωσικών λιπασμάτων στις ινδικές αγορές, οι οποίες έχουν αυξηθεί οκτώ και πλέον φορές. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τον γεωργικό τομέα της Ινδίας».

Ϊ

Αξίζει να σημειωθεί πως και χτες ο Πούτιν έγινε αποδέκτης πιέσεων και προβληματισμών για την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία συναντώντας τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ. Ο Πούτιν παραδέχθηκε δημοσίως ότι ο Πρόεδρος Σι εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον πόλεμο.

Μόνιμα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), εκτός από την Ινδία, είναι η Κίνα, η Ρωσία, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα