ΑΘΗΝΑ
23:09
|
06.12.2022
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης στις 17:30 στο Κερατσίνι
Φωτό: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης το απόγευμα της Κυριακής (17:30) στο μπλόκο της Κοκκινιάς στο Κερατσίνι απευθύνουν δεκάδες συλλογικότητες και οργανώσεις, καθώς συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 

«Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020. Εννέα χρόνια τώρα, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι της στεκόμαστε περήφανα στο δημόσιο χώρο και μέσω κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων και παρεμβάσεων προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι άλλοι χαράξανε. Το δρόμο του αντιφασισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2021. 

«Η 18η του Σεπτέμβρη έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η ημέρα της σημαντικότερης πολιτικής δολοφονίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο Παύλος έμεινε, εναντιώθηκε και κοίταξε στα μάτια το κτήνος ως του άρμοζε και εκείνο, ριζωμένο μέσα σε πειθήνια ανθρωπάκια, τον σκότωσε και ταυτόχρονα φανέρωσε σε όλη την ελληνική κοινωνία την πραγματική του όψη. Είναι χρέος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι όλες και όλοι να θυμούνται την 18η του Σεπτέμβρη ως τη μέρα που έφυγε ο Παύλος και ως την ημέρα εκείνη που με βία μας φανέρωσε πώς δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός: ή με τους φασίστες ή με τη ζωή» υπογραμμίζεται στο κάλεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Αρνείται να ενημερώσει τον δικηγόρο του 16χρονου το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα