ΑΘΗΝΑ
23:21
|
05.10.2022
Τι εστί λόντζα; Σπεύδει να μας το αποσαφηνίσει η σελίδα του νέου ταχυφαγείου με το ομώνυμο όνομα που άνοιξε λίγες ημέρες πριν στα Εξάρχεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι εστί λόντζα; Σπεύδει να μας το αποσαφηνίσει η σελίδα του νέου ταχυφαγείου με το ομώνυμο όνομα που άνοιξε λίγες ημέρες πριν στα Εξάρχεια.

[Λόντζα] / ἡ (ουσ) / Το σημείο που μαζεύονται από το απόγευμα οι γυναίκες της γειτονίας, σε πεζούλια ή καρέκλες, και λένε τα νέα του χωριού. Συνήθως είναι σε μέρη με περατζάδα ή χωμένα στους μαχαλάδες.

Δεδομένου ότι η συνέπεια λόγων και έργων συνιστά προτέρημα η Λόντζα είναι αυτό ακριβώς που διατείνεται. Χωμένη στην Χαριλάου Τρικούπη, κομμάτι μιας περατζάδας από την οποία σε αποσπά το κουβεντολόι, η παρέα και οι όμορφες μυρωδιές. Ταχυφαγείο όπως διατείνεται πως είναι, αλλά δίχως καμία έκπτωση στη γεύση ή στην παρασκευή του φαγητού, η Λόντζα είναι αφορμή για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και γεύσεις επίμονα παραδοσιακές (χιλοπίτες/ρυζόγαλο) ή άγνωστες αλλά απόλυτα γευστικές (Balik Ekmek).

Και φυσικά λουκουμάδες και κιμαδόπιτα.

Αφορμή επίσης για να έρθεις σε επαφή με το υπέροχο team του μαγαζιού. Την Αγάπη, την Άμυ, την Κατερίνα και την Νικολέτα, τον Σπύρο, τον Ιάκωβο.

Ανάμεσα σε όλα αυτά μπορείς να σταθείς στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το γευστικό ταξίδι και σε οδηγούν σε ιστορίες παππούδων και γιαγιάδων από γλέντια.

Γιατί η Λόντζα πέρα και μέσα από τις γεύσεις της είναι και αυτό. Είναι η επιστροφή στη μνήμη του θάλπους που προσφέρει το μοίρασμα.

Λόντζα

Δευτέρα – Σάββατο: 13:00 – 00:00

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Βρήκαν ηλικιωμένη νεκρή, σε στέρνα στην Πρέβεζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα