ΑΘΗΝΑ
08:25
|
03.05.2024
Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι το πιο σημαντικό σε αυτό το θέμα είναι η στάση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο PBS τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του PBS πόσο γρήγορα είδε τη σύγκρουση να τελειώνει, ο Τούρκος ηγέτης είπε «το πιο σημαντικό, η ρωσική στάση θα είναι πολύ, πολύ σημαντική εδώ».

«Στο Ουζμπεκιστάν, συναντήθηκα με τον [ρώσο] πρόεδρο [Βλαντιμίρ] Πούτιν και είχαμε πολύ εκτενείς συζητήσεις μαζί του», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Ρώσος ηγέτης του έδειξε «ότι είναι πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό».

«Ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το PBS. «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός». «Το μόνο <…> που θέλουμε να δούμε είναι να τελειώσει αυτή η μάχη με ειρήνη», κατέληξε.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν συνομιλίες στο περιθώριο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν την περασμένη Παρασκευή. Ο Πούτιν δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι ο Ερντογάν δεν πρότεινε τη διοργάνωση διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ο Τούρκος πρόεδρος συμβάλλει σοβαρά στις προσπάθειες εξομάλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων για τη διευθέτηση της επισιτιστικής κρίσης, τόνισε ο Πούτιν.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν είπε σε τηλεοπτική ομιλία ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες ανακοίνωσαν σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Επιπλέον, η Δύση αύξησε τις παραδόσεις όπλων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα